DETAILED NOTES ON ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU

Detailed Notes on istiridye mantar tohumu

Detailed Notes on istiridye mantar tohumu

Blog Article

 Yetiştiricilik için ekim zamanı olarak her mevsim tercih edilebilir. Uygun şartlar sağlanacağından four mevsim istediğiniz zaman kuzu göbeği tohumunu ekebilirsiniz.

İlk etapta yaklaşık bin metre kare bir alan üzerine bu tesisi kurmak istesem bana maliyeti ne olur bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim saygilar

Elde edilen besinler sayesinde yemeklerinize lezzet kazandırır. Tek başına kızartma ve ızgara olarak tüketildiği gibi özellikle et yemeklerinde, sotelerde kullanılan lezzetli bir gıdadır. Hobi olarak yetiştirmenin yanı sıra ticari olarak da yetiştirebilir ve satabilirsiniz. Olgunlaşan mantarları hasada uygun bir şekilde toplayıp organik yemeyi 7 7 dostlarınıza hediye edebilirsiniz. Saklama koşullarına dikkat ederek uzun süre taze muhafaza edebilir ya da toplayıp pişirebilirsiniz. İstiridye mantarı satarken dikkatli olmanızda fayda vardır. Yetiştiriciliği devamlı ve rutin yapmaya başladığınızda oldukça karlı bir iş haline getirebilirsiniz. Müşterilerin çoğu hem yetiştirmenizi hem de bu besini tüketmenizi tavsiye eder. Bu ürünü satın alırken oldukça güvenilir bir yerden aldığınızdan emin olmanız gerekir. Bu sebeple Trendyol'a gönül rahatlığı ile güvenebilirsiniz. Bu eğlenceli ve bir o kadar da zevkli serüvene katılmak isterseniz Trendyol on the internet alışveriş avantajlarıyla bu ürünü sipariş edebilir ve satın alabilirsiniz.

five milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

Kapak, daha sonra, taban malzemesi hala kuruyorken kabın içine yerleştirilir. Kapak daha sonra ağırlıkları eşit olarak dağıtılarak tartılır.

Eğer package üzerinde aksi bir uyarı yapılmadıysa temiz içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp içine tohumları ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. 1-2 gün dinlendirdikten sonra temiz bir bez propertyımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini 1 santimetre kalınlığını geçmeyecek kadar ince bir toprak click here ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.

Evde istiridye mantarı yetiştirmek isteyenler için senelik hasat sayısını Internet bir rakamla ifade edemeyeceğiz. Ancak mantar kompostu ile yetiştirme yapılıyorsa 3 ay boyunca verim alınacağını söyleyebiliriz. three aylık hasattan sonra mantarların kalitesinde düşüş yaşanabilir.

Bu kadar yüksek oranda verimlerin laboratuvar şartlarında bile alınması kolay değildir. Kocaeli Üniversitesi Ziraat Fakültesinin yaptığı bir araştırmada çeşitli oranlarda kuru madde miktarı kullanılarak en fazla %forty one verim elde edilmiştir ancak bu verim ticari olarak ekonomik değildir.

Biz Uşak’tan getirttik.burada kg 70 ₺ bulunması oldukça zor, bu nedenle de pahalı sanırım ama lezzetıyle ve yararıyla buna değer diyebilirim.

Ben tekirdag da bir koyde istiridye mantari yetistiriciligine baslayacagim.tarim ve Hayvancilik bakanligina bu konu icin basvuruda bulundum hibe destegi icin sonucu bekliyorm.

Yere su atarak veya fileıskiye sistemi ile nem ayarlamak imkansız olup ayrıca mantarın yapraklarına su değmesi siyah leke ve delinmelere yol açar.

Her ne kadar mantar sporları mantarın tohumu da olsa halk dilinde mantar miseline mantar tohumu advertı verilmektedir.

Kompost, elinizle sıktığınızda suyu akmıyor ancak ıslaksa uygun bir kompost denilebilir. Dibinde su birikiyorsa suyu kesinlikle fazladır.

Makarna sosu hazırlarken de kullanabileceğiniz kuzugöbeği mantarı, girdiği her yemeğin lezzetine lezzet katar.

Report this page